23 јануари, 2017

Радио

Во приземна куќа живееле црвен човек, црвена мачка, црвена риба.

Во куќата имало црвен компјутер, црвена маса, црвен телефон, црвено купатило – се` било во црвена боја!

Прашањето гласи: Во каква боја биле ѕидовите на вториот кат?

 

  1. Zosto mojot odgovor ne e objaven? Ili tocnite odgovori ne gi objavuvate ?

  2. Kukata e prizemna, nema vtor kat.

  3. miranda

    crvena posto kukata bila prizemna a vo nea bilo sve crveno 🙂

  4. miranda

    Crvena a mozno e i sina

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Ако ја решите оваа загатка, имате моќен мозок: Во каква боја биле ѕидовите на вториот кат?
Горе