2011- година на анимирани филмови

15 ноември, 20100

Секоја годината пазарот е претрупан со голем број на анимирани филмови кои со текот на времето станаа најдоброто нешто што Hollywood може да го понуди. Се чини дека 2011та може да биде рекордна по бројот на цртани филмови кои ќе ги погодат кината. Се разбира, тоа не е премногу изненадувачки бидејќи анимираните ликови се најбезбедна инвестиција.За почеток тука се продолженијата на”Happy Feet”, “Cars” и “Kung Fu Panda”. Со пропратните играчки, видео игри и слично на Pixar му донаесоа приход од 5 милијарди долари. Од руга страна DreamWorks со филмското осварување”Kung Fu Panda” заработи рекордни 700 милиони долари од кино благајните. И актерите ја зголемија заработувачката позајмувајќи ги гласовите на анимираните ликови. Jean Claude Van Damme е дел од актерската екипа на “Kung Fu Panda”. Во продолжението на “Puss in Boots”,гласовите повторно ги позајмиа, Antonio Banderas и Salma Hayek. Во вртаниот филм “Rango” гласот го позајми Johnny Depp. Анимирани филмови кои ќе бидат пуштени следната година се “The Adventures of TinTin: Secret of the Unicorn” каде гласот го позајми актерот Simon Wells. “Rio” каде актерската екипа се состои од Jesse Eisenberg, Anne Hathaway i Jamie Foxx. “Gnomeo & Juliet” каде гласовите ги позајмија James McAvoy, Emily Blunt, Patrick Stewart i Michael Caine, а за музиката ќе се погрижат James Newon Howard, Elton John i Lady Gaga. “Arthur Christmas”, Штрумфови овој пат во 3Д верзија каде гласовите ги позајмија Neil Patrick Harris, Sofia Vargara, Katy Perry, Alan Cumming, Fred Armisen, Paul Reubens, Hank Azaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi