Андроид телефоните се продаваат побрзо од iPhone

24 септември, 20100
1Android-Vs-iPhone

Два одделни извештаи за пазарот на мобилните телфони се појавија и покажуваат дека усвојувањето на Андроид оперативниот систем брзо расте и ги поминал продажбите на iphone на Apple во САД. Сепак доминантни на пазарот остануваат BlackBerry паметни телефони кои го држат врвот со 33% од пазарниот удел. Андроид уредите се со 27%, а iphone на трето место со 23%. Овие статистики се фокусирани само на потрошувачите на паметни телефони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi