Бавен секс, подобар оргазам

8 ноември, 20100

Кога имате силна сексуална поврзаност со некого, тогаш е нормално чувството да посаката да се нафрлите на него, кинејќи ја облектата и да влезете во игра. Но сексолозите советуваат се да се одвива полека, со паузи како би имале подобар секс. Кога ќе ги ангажирате вашето тело и ум во кревет ќе се почуствувате опуштено и ќе бидете повеќе поврзани со партнерот. Оддложувајќи го оргазмот ќе направи да биде екплозивен кога ќе се случи. За успешен секс, препорачуваат предиграта да почне уште од утрото. Со праќање на sms пораки или e-mail. Убаво е да се напише нешто возбудливо и да му оставите време на партнерот да размислува за тоа што го чека вечерта. Пред за започнете барем еден час, потребно е да ја исклучите amygdala, дел од мозокот кој ги контролира стравот и паниката. Тоа ќе може да си го овозможите со топла купка со екстракти од краставица. Топлата вода ќе Ви ја донесе крвта до површината на кожата, ќе ја забрза циркулацијата така што ќе станете по осетливи на допир. А некои истражувања укажуваат на тоа дека купките со мирис на краставица ги раздразнуваат вашите сетила. Слушајте ја вашата омилена музика. Така ќе постигнете ослободување од стравот и паниката. Сексот започнете го со серија од допири со цел да се зголеми довербата без да ги допирате гениталиите. Кога допирате не мислете како му е на партнерот, мислете на тоа како вие се чувствувате кога допирате. Допирајте и бакнувајте ги точките кои ќе го возбудат. Важноста е во тоа да трае предиграта. Многу парови го скратуваат овој дел или речиси го прескокнуваат. Остварете си ги сексуалните фантазии и комуницирајте. Кога предиграта ќе премине во следната фаза, изберете поза која ќе ви овозможи да се гледате во очи, а не поза со која ќе имате поглед на целото тело. Така постепено ќе се возбудувате. Времето после сексот е исто важно како и предиграта. Продолжете со разговор со кој ќе му кажете дека сте уживале и ќе му отсатапите простор да каже дали уживањето било обострано. Нежните допири и љубовните изјави нека продолжат и понатаму.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi