Берзите во САД уживаат во најдобриот септември од 1939 година

30 септември, 20100

Американската берза го доживеа најдобриот септември, од далечната 1939 година, бидејќи тоа е послдениот пат кога Вол Стрит има забележано поголем раст на акциите, пред се поради почетокот на Втората светска војна, кога трговците имаа голема побарувачка за американските производни стоки и воени материјали. бруто домашниот производ се зголемил за 1.7 во второто тромесечие, а бројот на американци со нови барања за бенефиции на невработеност падна повеќе од очекуваното. Исто така покажани се подобрувања во индустриската активност во клучните области. Ова се официјалните знаци дека американската економија се стабилизира, како и другите европски и азиски берзи кои имаа пораст овој септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi