Даниел Ретклиф е најбогатиот млад британец

29 ноември, 20100

Даниел Ретклиф, ѕвездата на Хари Потер е најбогатата британска ѕвезда под 30 години, според листата составена од магазинот Heat. Редклиф е “тежок” 71.000.000 долари, и само со последните две продолженија на филмот Хари Потер, малиот волшебник заработи 38.800.000 долари. Првите пет титули се за уште две ѕвезди на “Хари Потер” – Ема Вотсон и Руперт Гринт.
ТОП 10:

1. Даниел Редклиф (21 години) – 71 милиони долари
2. Кира Најлтли (25 години) – 46.800.000 долари
3. Ема Вотсон (20 години) – 32.000.000 долари
4. Руперт Гринт (22 години) – 29.000.000 долари
5. Роберт Патинсон (24 години) – 28.700.000 долари
6. Леона Луис (25 години) – 19.400.000 долари
7. Кејти Мелуа (26 години) – 15.700.000 долари
9. Кетрин Џенкинс (30 години) – 15.100.000 долари
10. Колин Руни (24 години) – 14.000.000 долари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi