Директорката на Пепси е најмоќна жена во бизнис сферата

18 ноември, 20100

Indra Nooyi по втор пат ја предводи листата на најмоќни жени во бизнизот во светот. Таа беше поставен за претседател на команијата во 2006 година, но со раководење започна во Мај 2007. Одтогаш Индијката е една од најмоќните извршни директори во светот. Во 2008 година Форбс ја рангираше на 3тото место меѓу моќните жени во светот, а во 2009 и 2010 година Fortune ја смести на врвот. На листа по неа следува Andrea Jung која веќе 11 години управува со компанијата за козметика Авон, а на третото место е Güler Sabancı наследничка на фамилијарната компанија, која е втора најголема компанија во Турција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi