Dolce&Gabbana под истрага, затаиле 840 милиони евра данок

17 октомври, 20100

Италијанските обвинители ја обвинија една од најголемите модни куќи Dolce&Gabbana дека не пријавила приход од 840 милиони евра (1,2 милијарда долари). Миланскиот дневник јавува дека Domenicu Dolceu i Stefanu Gabbani и уште пет лица е спроведена истрага. Истраќителите тврдат дека во 2004 година и 2005 година во Луксембург основале компанија која ја превземала контролата над брендовите на групата, со што избегнале плаќање данок во Италија. Луксембуршката компанија Гато била управувана од Италија. D&G е основана во 1985 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi