Емоционалната интелегенција фактор за успешен сексуален живот

24 ноември, 20100

Жените кои се емоционално поинтелегентни повеќе уживаат во сексуалните односи. Ова е заклучокот кој е донесен при едно научно истражување. Во истражувањето учествувале 2000 испитанички. Тие при ова истражување потполнувале прашалници, прашања во врска со својот сексуален живот, но исто така и прашања кои биле составени така што ќе се утврди нивното ниво на емоционална интелигенција. Истражувањето покажа дека жените со повисоко ниво на емоционална интелигенција имаат повеќе оргазми, а причина за тоа е што, подобро управуваат со своите и туѓите чувства. Жените кои се свесни за своите чувства, полесно може да ги идентификуваат своите проблеми, полесно да ги решат, а тоа води кон поуспешен сексуален живот, и подобар секс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi