Го тужи Google зашто на Street Viewја имало нејзината долна облека

19 декември, 20100
google-street-view-707048

Една девојка од Јапонија го тужи Google за нарушување на приватноста. Во изјавата на судот која ја дала девојката, кажала дека на Street View била објавена нејзината долна облека. Таа се плашела од тоа да не стане мета на сексуалено злосторство. Заради тоа, морала да го смени местото на живеење и ја изгубила работата. Иако се ова изгледа малце претерано, сепак кога ќе споменеме дека девојката боледува од опсесивно пореметување ја оправдува нејзината параноја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi