Голем страв од сида, мала потрошувачка на кондоми

30 ноември, 20100

И покрај високиот процент на страв од сида и други болести преносливи преку сексуални односи, едвај половина од испитаниците или 52,1 %, користат кондоми како форма на заштита и контрацепција. Според една неодамнешна анкета направена кај нашиот северен сосед, Србија, откриено е дека во просек србинот троши по еден кондом годишно. Загриженоста во врска со заштитата во земјите во регионот е двапати поголема, така што во соседна Бугарија, која има слична бројност на населението, троши 3,53 кондоми по глава на жител, во Унгаријапа 3,07 кондоми по глава на жител, во Хрватска се троши 2,61 кондоми по глава на жител.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi