Google Instant: 2 Сомнежи

24 септември, 20100
gggggg

Услугата која прикажува резултати на првото внесување на буква и се надополнува со секоја дополнителна, изгледа ветувачки. Но, сега ќе се потрудиме да наведеме две причини, зошто не би го користеле овој нов начин на пребарување. Google не знае што мислите вие во моментот: На пример, доколку внесете една буква тој ќе даде еден вид резултати, а кога ќе ја внесете втората, ќе излезат друг вид резултати, што е исто и за понатамошните букви, така што крајните резултати може навистина да ве збунат. Доколку го знаете вистинското име на тоа што сакате да го пребарате, тогаш Google instant не ви е потребен. Не ви е важно што кликале другите луѓе: Вие сакате да пребарате нешто што имате на ум во моментот, но барајќи го тоа, ќе наидете на безброј други резултати кои воопшто не ве интересираат и само ќе ја изгубите смислата на тоа што сте го барале. Сепак, да не бидеме толку строги кон новиот трик на Google, затоа што со Google Instant можете да наидете на огромен број на корисна содржина, како и забавна, доколку имате повеќе слободно време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi