Грешка на полицијата

21 декември, 20100
komik-polise

Марк Муди, 40, ја тужи полицијата за вознемирување. Човекот излегол на прозорецот да запали цигара, кога двајца офицери се појавиле со наредба тој да се симне долу. Човекот одбил, по што следувало насилно влегување на офицерите во неговиот стан, и негово присилно носење во психијатриска болница. Во полицијата се јавила вознемирена жена која пријавила дека има маж кој сака да се самоубие. Затоа и полицијата така се однесувала со Марк, а тој само сакал да испуши цигара. По три минути разговор со психијатарот во болницата, Марк веднаш бил пуштен при што му се извиниле за инцидентот. Марк изјавил дека за стореното, полицијата мора да плати оштета. Тоа што они мислеа дека ја сакам да се самоубијам, со скокање од таа висина е смешно. Доколку скокнев од таму ќе си го повредев само глуждот, изјавил Марк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi