Харли денови во Хамбург

26 септември, 20100
harley-days-hamburg

Секое лето градот Хамбург е два дена управуван од две тркала. Европската Харли Дeјвидсон зедница во Хамбург прославува голем фестивал за култот од Милвоки. Настанот е распореден во близина на централниот пазар на градот, во близина на централната станица. Секоја година се очекуваат до 50 000 моторџии и илјадници набљудувачи од сите делови на Европа, иако оваа бројка се надминува секоја година се повеќе. Голема музичка сцена, барови за моторџиите, музички дела од рок, џез, фанк, секоја музика по која моторџиите се полудени. Исто така, професионални каскадери кои го покажуваат познатиот спуст со мотори во центарот на градот. Многу овластени дилери и уникатни дизајни се презентираат на една голема изложба и работилница. Во 2006 година, овој настан привлече 700.000 посетители и создаде нов рекорд. Харли во Хамбург прерасна во еден од најголемите фестивали во Европа. Погледнете ги сликите од последниот во јуни 2010 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi