Холандија рече не за бурките

30 септември, 20100

Новата Холандска малцинска влада која се формираше пред два дена, се сложи во земјата да се забрани носењето на бурки, што е една од постапките за да добие парламентарна подршка од антиисламистичката Партија на слобода, Новата влада исто така на основа на меѓупартиски договор, ќе ги заоштри мерките за прием на имигранти и зголемување на бројот на полоцајци кои ќе се грижат за бесбедноста на лидерот на партијата за слобода Hert Vilders. Vilders изјави на конференцијата за новинари, дека сакаат да ја запрат исламизацијата на Холандија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi