Интересни факти за компјутерите и интернетот

24 септември, 20100
computers

1. Стјуардеси на англиски е најдолгиот збор кој на тастатурата се пишува само со левата рака. 2. 80% од фотографиите на интернет се од голи девојки 3. Куќата на Бил Гејтс е дизајнирана со Мекинтош 4. До 2012 година ќе има околу 17 милијарди уреди поврзани на интернет 5. Домените се регистрираат во повеќе од еден милион имиња секој месец 6. За секоја нормална страница, постојат пет порно страници 7. My Space извештаите тврдат дека има 110 милиони корисници, и доколку тоа би било држава, би била десеттата најголема во светот, веднаш после Мексико.
8. На E-buy во просек има трансакции од по 680 долари на секоја секунда.
9. Секоја осма брачна двоја во САД се запознала преку интернет.
10. Просечен 21-годишен млад човек поминал 5000 часа во играње видео игри и разменил 250 000 мејлови, инстант пораки и смс.
11. Просечниот корисник на компјутер трепка 7 пати во минута, што е помалку од нормалната стапка, 20 пати.
12. Првата реклама во вид на банер се појави во 1994 година
13. Првиот компјутерски глушец бил измислен уште во 1964 година од страна на Даг Енгелбарт и бил направен од дрво.
14. Првиот компјутер во светот наречен Z1, бил измислен од Конрад Зусе во 1936 година. Неговата следна иновација бил Z2 во 1939 година и бил првиот целосно функционирачки електромашински компјутер.
15. Постојат околу 1319872109 луѓе на интернет.
16. Постојат околу 1060000000 инстант акаунти низ виртуелниот свет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi