Интересни податоци за бакнувањето

15 ноември, 20100

Дали знаевте дека два од три пара при бакнување главата ја вртат на десната страна. При краткиот бакнеж се активираат само два мускула, а кај страствен бакнеж се активираат сите 34 мускули на лицето.Не постојат две идентични копии на усните, тие се единствени, како снегулките или отпечатоците од прсти.Бакнувањето е здраво, позитивно влијание врз тенот, ја подобрува циркулацијата, а во некои случаи може дури и да ја олесни главоболката.Во животот, се бакнуваме во просек околу 336 часа. Бакнувањето во мозокот активира истите невротрансмитери какокога скоката со падобран или сте учесник во некој натпревар. Затоа, таа е една од највозбудливите активности во светот.Просечната жена се бакнува со 29 мажи пред да стапи во брак. Мажите кои ги бакнуваат своите партнерки пред да одат на работа заработуваат повеќе од оние кои ја немаат оваа навика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi