Интервју со Амернис Јовановска Нокшиќи

30 септември, 20100

Искрена, срдечна, непосредна и позитивна – Амернис Нокшиќи Јовановска е веќе познато лице на македонската театарска и филмска уметност. Последното нејзино театарско остварување е во соработка со режисерот Унковски, проектот Пер Гинт, според текст на Ибзен.
Во ова интервју ќе ја запознате од друг агол…
Непосредноста, експресивноста и искреноста во гестикулирањето на одговорите, ни ја раскажува приказната за нејзиното видување на опкружувањето и она што за неа значи инспирација, критика, желба и љубов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi