Излезе Google Earth 6

29 ноември, 20100
google-earth-fullsize copy

Google го најави излегувањето на Google Earth 6. Најновата верзија е достапна денес за Windows, OS X и Linux.
Ажурирањето вклучува:
– Интегриран Street View – Заедничкото искуство на Google Maps и Street View сега е целосно интегрирано во Google Earth. Разликата е што сега можете да следите, од орбитирање на земјата па се до куќата во која сте живееле како дете. Можно е да биде малку дезориентирачки.
– 3D дрва – До пред извесно време Google Earth го поддржуваше само 3D приказот на објекти, згради а од сега може и дрвата да се гледаат во 3Д.
– Подобар историјат на сликите- Историските снимки им овозможуваат на корисниците да погледнат моменти како Варшава во 1935 година, Лондон во 1945 година, Хаити, пред и по земјотресот во јануари. Функцијата за прв пат беше додадена во Google Earth 5, но не беше секогаш јасна, кога и каде таа била достапна. Во Google Earth 6, датумот од најстарите снимки ќе се појават во статусната лента на дното на екранот.
Сè на сè, на Google Earth 6 е повеќе од префинетост со целосната промена, па ако сте фан на Google Earth, вие ќе сакате да ја зграбите новата верзија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi