Кафето го покачува холестеролот

8 ноември, 20100

Новите сознанија за кафето можеби ќе Ви го сменат почетокот на денот. Сите љубители на кафето треба да знаат дека во кафето има соединение, Kafestol, кое го покачува нивото на холестеролот. Kafestolot влијае на рецепторите во цревата, кои се клучни за регулирање на метаболизмот на холестерол. Оваа состојка ја има и во кафето без кофеин. Најмногу зависи од начинот на приготвување на кафето. Во турското кафе, нес кафето има големи количини. Во многу мали количини го има кај филтер кафето. Причината е во начинот на подготовка на кафето. Во хартиената кесичка од филтер кафето остануваат мастите од кафето, тоа се всушност состојките кои го зголемуваат холестеролот. Доколку конзумираме 5 шољи дневно кафе, во текот на четри недели нивото на холестеролот во крвта ќе се зголеми за 6 – 8%. Умереноста во конзумирање на кафе не би го дозволила тоа. Од друга страна треба да знаете дека токму Kafestol е антиканцероген, и го спречува ракот на дебелото црево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi