Канаѓанец со најмногу дедо мразовци

19 декември, 20100
2ecb3_santa-collection

Канаѓанецот Жан Гај Лакер е човекот кој успеа со својата колекција од дедо мразовци да се запише во Гинисовата книга на рекорди. Фигурите на Дедо Мраз кој тој ги поседува се 25.189 предмети, орнаменти, пластични, плишани и какви се не. Лакер е 74 годишен пензионер, поранешен учител по географија кој живее надвор од Монтреал, тој е максимално посветен на неговата збирка од дедо мразовци. Тој започнал со нивно собирање од 1988 година, пријателите му подарувале, тој купувал секаде каде што патувал, нарачувал од други итн. Кога тимот на Гинисова книга му го додели сертификатот, тој бил пресреќен и изјавил дека Божиѓ за него е сентиментална сезона во годината, а дедо мраз го претставувал ширењето на радост, подароци и великодушност на духот додека траат празниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi