Книга вратена во библиотека после 74 години

9 декември, 20100

Една американка ја вратила книгата во библиотека, која ја имал земено нејзиниот покоен маж, пред 74 години. Hazel Severson (95) од Сакраменто, ја пронашла книгата со својата пријателка додека собирале работи за распродажба. Таа одлучила да ја врати книгата и да плати казна за истечениот рок од 2.701 долари. Но управата на библиотеката се одрекла од обештетувањето, со објаснување дека е доволно што госпоѓата ја вратила книгата после толку време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi