Кофеински шок

20 декември, 20100
caffeine_coffee

За да знаете колку кофеин дневно внесувате во вашиот организам ви ја покажуваме табелата во која го има забележано количеството на кофеин во кафето и некои други пајалоци кои содржат кофеин. Спред некои истражувања некои луѓе можат да поднесат 300 мг кофеин дневно. Пресметајте колку внесувате вие.
Шоља јако инстант кафе =100мг
Шоња свежо мелено кафе = 100мг
Шоља чај = 50мг
Лименка Кока-Кола = 40мг
40 гр црна чоколада = 6мг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi