Lady Gaga сопственичка на најскапиот имот во Шкотска

16 ноември, 20100

Се зборува дека Lady Gaga ќе биде новата сопственичка на Yester House, најскапиот имот во Шкотска кој се наоѓа во близина на Edinburgh. Луксузната вила е градена во периодт помеѓу 1699 и 1728 година, има над шеесет соби, ја красат над 35 камини, има три кујни и голема балска соба. Вредноста на овој имот се проценува на 13.000.000 долари. Претходен сопственик бил италијанскиот композитор Francis Menotti, посвоениот син на Gian Carla Menotti. Имотот го ставил на продажба уште во 2008 година по цена од 15 милиони долари, но набрзо цената ја суштил на 8 милиони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi