Лаптоп за 35 долари

24 септември, 20100
35-USD-laptop

Оваа вест ја објави Капил Сибал на прес-конференцијата во Индија. Иноваторот изјавил дека развојот во технологијата е веќе во фаза каде може да се произведуваат многу евтини компјутери. Во овој компјутер можат да се доградуваат компоненти, во зависност од желбите на корисниците. Иако цената е 35 долари, се очекува истата да падне на 20 долари. Компјутерот е создаден во индискиот институт за технологија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi