Македонија денес го очекува извештајот на Европската Комисија

8 ноември, 20100

ЕК денеска треба да го објави годинешниот извештај за тоа како Македонија напредувала во реформскиот процес на патот кон Европската Унија. Очекувањата од извештајот се дека тој ќе биде објективен и реален, а ќе донесе и потврда на препораката за почнување преговори меѓу Македонија и Унијата. Претставниците на Унијата во земјава, најавувија дека извештајот ќе биде реален, но ќе ги содржи и сите пофалби и критики за работата на македонските инсититуции. Она што можеше да се дознае пред извештајот да биде објавен е дека во него ќе биде наведено дека се неопходни поголеми напори за независноста на судството, реформите на јавната администрација и слободата на медиумите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi