Мапа на ерогените зони

28 октомври, 20100

Некои делови на телото кај мажите и жените се по подлежни на сексуална стимулација од останатите делови од телото. Тоа се ерогените зони. Тоа е концепт кој датира уште од античките времиња.. Тоа е еден од условите за зголемено уживање во секс. Сепак, за водењето љубов техника е помалку важно од постоењето на љубовта. Љубовта, сепак, не е неопходна состојка на жените и мажите уживаат во сексот. За сексуална возбуда, понекогаш е доволно да надразни само едно сетило. Моќта на физичкиот изглед, префинетиот машки баритон, женски алт и мирисот на телото се многу повеќе од било кој афродизијак, па било да е тоа вкусот на шпански мушички со мед и ореви.
Секој дел од телото не е подеднакво чувствителен на сексуалн допир. Во принцип, тоа се делови каде се наоѓаат нервните завршетоци. Во таа смисла како ерогени точки на мапата на телотосе клиторисот, вагиналниот влез, дел од предниот ѕид на вагината, врвот од пенисот, пределот помеѓу анусот и гениталиите, задникот, внатрешноста на бедрата, устата, ушите, и градите а посебно брадавиците. Допирањето на внатрешноста на образите, рацете, нозете, прстите, или долните делови на грбот може да предизвикаат силна сексуална возбуда и да стимулираат сексуалната желба. Експертите за секс, сепак, знаат повеќе од тоа. Целото тело, имено, е еден вид на сексуален механизам и има потенцијал да стане сексуална “бомба”. Допирот на другите делови од телото, без разлика што немаат нервни завршетоци, можат да станат извор на возбуда. Но претерување со техниката има свои недостатоци. Сексуални техники без примена на вистинска комуникација меѓу сексуалните парови, наместо возбудување често доведува до отфрлање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi