Маж кој секој пат во текот на сексот ослепува

30 ноември, 20100

Неименуван маж бил приморан да побара лекарска помош, откако секој пат во текот на сексот добива привремено слепило. Интересно е тоа што, слепилото не настанува во ниту една друга физичка активност кој тој ја обавува. Извештајот од офтамолозите од болницата Глоструп во Копенхаген, ја откриле причината, а тоа е вазоконстрикција на мускулните ѕидови околу крвните садови, кои спречуваат проток на крвта. Вазоконструкција е исто така состојба која предизвикува дисфункција при ерекција. На пациентот на крај му биле дадени лекови кои ке му ги проширува крвните садови и ќе го спречи слепилото. Овој интересен случај дојде до медиумите благодарение на двајца студенти по медицина од Беркли, кои на блогот NCBI ROFL го постираа, а каде главна тема се интересните и невообичаени медицински случаеви од светот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi