Моцарт против криминалот

8 ноември, 20100

Kако што велат скриено оружје го ослободил градот Christchurch во Нов Зеланд од криминал. Воведувањето на звучниците низ целиот трговски центар и пуштањето на класична музика од јуни минатата година во Гратскиот трговски центар на овој град, наводно ги намалило бројките на ситен криминал, анти социјално однесување велат менаџерите на трговскиот центар. Бројките кажуваат дека, од 77 антисоцијални инциденти неделно во 2008 година, сега паднале на 2, а бројот инциденти предизвикани од зависници на алкохол и дрога паднал од 16 во 2008 година на 0. Класичната музика е позната по намалување на анти социјалното однесување, попријатна е за слушање и луѓето сега се чуствувале побезбедно, велат менаџерите. И полицаецот Gordon Spite рекол дека музиката сигурно имала некаква врска во подобрувањето на центарот и создавала средина за добро однесување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi