Нокиа ќе го зголемува растот преку најсиромашните земји во светот

1 ноември, 20100
store-nokia

Финската компанија за телефони реши да ја зголемува продажбата и фокусот да го стави на најсиромашните земји во светот. Алатката Ovi Life Tools која покрива информации од областа на земјоделството, образованието, забавата беше ланисирана минатата година и минатиот месец достигна 2.3 милиони превземања дневно. Во земјите во Индија и Африка, каде што се среќаваат бројки од 7% користење на интернет од населението, а живееме во ера каде информациите, земјоделците според истражувањата во сиромашните земји се спремни да платат 1,35 долари месечно за да добиваат корисни податоци на нивните телефони. Уште во 2009 година 6.3 милиони луѓе се пријавиле да плаѓаат за стоковните податоци од Нокиа во Индија, Кина и Индонезија. Минатата недела Нокиа објави дека ќе ја прошири оваа програма дел од Ovi Life Tool мобилните услуги во Нигерија. Со 152 милиони жители Нигерија е најнаселената Африканска држава. Но Нокиа вели дека само 29% од населението поседуваат мобилни телефони, иако според други бројки овој процент е поголем заради мобилните телефони кои биле дадени од хуманитарните организации. Иако вниманието на медиумите и тенденцијата на мобилната индустрија се фокусирани на брзорастечките и профитабилните пазари за паметните телефони, сепак 77% од продадените телефони во третиот квартал од годинава биле поедноставни модели, способни за нешто малку повеќе од СМС пораки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi