Очи на темето

5 декември, 20100

Некои професори сакаат да имаат “очи на темето.” Wafaa Bilal, е професор по фотографија на универзитет во Њујорк. Професорот е по потекло од Иран, тој подлегна на хируршки процедури за да му монтираат камери на темето, а операцијата е извршена во едно студио за пирсинг. Проектот именуван како “The 3rd I” треба да започне дијалог за прашањето на мониторинг и надзор, а има за цел да ја покрие секоја минута од годишни активности на професорот. Потоа сликите ќе бидат прикажани во Mathaf, арапски Музеј на современа уметност. Единствено професорот за време на предавањата ќе мора да носи поклопец на камерата, за да не ги снима студентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma