Откриена тајната на змиите “летачи“

23 ноември, 20100

Американски научници од универзитетот Вирџинија Теч ја откриле тајната на летачките змиите од Азија. Во воздух нивното тело произведувало аеродинамични движења, што им овозможувале да летаат. Истражувачите ги снимале змиите како скокаат од кула висока пет метри. Нивните тела ги обоиле со бела боја, за полесно да ги следат нивните движења. Добиените резултати докажале дека овие влечуги не скокаат случајно, туку својата вештина ја користеле за полесен лов.

Извор: Нетпрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma