Пијани слонови дивееле во Индија

5 декември, 20100

Слоновите во Индија сѐ почесто прават пустош по населените места, но и убиваат луѓе. Околу 400 луѓе се убиени, секоја година од слоновите во Индија, а речиси еден милион хектари обработливо земјиште се уништува. Околу 100 слонови се убиваат од страна на селаните секоја година. Последното пустошење од страна на слоновите се случило пред неколку дена. Дивеењето на седумдесетина слонови траело четири дена, при што биле уништени околу 60 домови а имало и тројца загинати. Сѐ ова се случувало за време на еден локален фестивал. За време на фестивалот луѓето имале послужено ферментиран ориз и многу пијалоци по улиците, и сетоа тоа било изедено и испиено од страна на слоновите. Пијаните слонови по дивеењето и направениот пустош заспивале каде што им доаѓало.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi