Pizza Hut е обвинета за расизам

6 декември, 20100

Во еден од рестораните на Pizza Hut, во јужна Англија како гости биле најавени тројца црнци, професионални фудбалери. Со нив биле најавени и други гости кои биле припадници на белата раса. Но, за нив не важел овој третман. На црните гости им било побарано да платат однапред, за разлика од другите гости. Клиентите биле шокирани од ваквиот пристап, а менаџерот на фудбалскиот веднаш случајот го пријавил во полиција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi