Последици од законот за пушење

15 ноември, 20100

Кафанџиите се соочуваат со нов проблем по донесувањето на законот за забрана на пушење во угостителските објекти. Таков пример дадоа шкотланѓаните. Еден пар кој бил во еден од најлуксузните ресторани, и направиле прилично вискоа сметка, нарачувајќи скапи јадења заминале надвор да запалат цигара и повеќе не се вратиле. Нарачале десерт и излегле со изговорот надвор, и нивната трага се изгубила. Сега се смислуваат начини како да се регулира излегувањето на цигара. Кафанџиите предложуваат да се оставаат кредитните картички при влез во ресторанот како би имале гаранција дека сметката ќе биде платена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi