Раскинување преку дигиталниот свет

23 ноември, 20100

Дали знаевте дека првиот понеделник во декември е денот кога најчесто доаѓа до крај на врските? Можеби поради некоја комбинација од сезонски влијанија и празници. Следствено, Божиќ е најмалку веројатниот ден кога се случуваат раскинувањата. Ако се направи тоа преку пролет, внимавајте на април. Можеби поради априлилили.
Методите на раскинувањата денес
Не е за изненадување, но во споредба со луѓето родени пред 1975 година, луѓето родени по 1984 два пати поверојатно е да раскинат на својот партнер преку дигиталниот свет, два пати поверојатно е да раскинат преку телефон, а се помалку веројатно е тоа да го направат на кафе муабет.
Овие информации се собрани со помош на јавно достапните сервиси и социјални мрежи, Фејсбук, Твитер…каде преку прашањето, Како ја прекинавте вашата последна врска, луѓето си постирале најразлични одговори, а причините биле од сериозни до бизарни.

Визуелните презентации клик на линковите.
линк

линк

линк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi