Родителите ги принудуваат крупните деца на диета

29 ноември, 20100

Малку покрупните деца и дебелите обравчиња се знак дека вашето дете е здраво, зарем не? Во Вашингтон бил пријавен екстремен случај каде родителите беа осудени за изгладнување на своето бебе, бидејќи стравувале дека истото ќе порасне и ќе биде дебело како таткото. Исто така на еден блог откако се дозна веста, многу читатели пишувале за сличните случаеви, па дури и дека некоја мајка си го хранела детето само со вода за да може да остане слабо. Многу од родителите би сакале нивните деца да бидат слаби, но тоа не е знак дека детето ќе биде здраво изјавиле експертите. Овие родители кои ги принудуваат децата на посебен режим на исхрана, всушност незнаат какво нарушување може да му донесе тоа на телото и здравјето. Еден експрет изјавил дека бебињата кои растат со помалку внесување храна може да дојде до невроконгитивни пореметувања, заболувања на белите дробови и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi