Русин си гради свое метро

15 ноември, 20100

Русинот Leonid Murlyanchik од 1984 година започнал да си гради сопствено метро. Сите материјали тој ги купува од неговата пензија, а изградбата сеуште не е завршена. Русинот ја поседува цела документација и дозволи за своето метро. Започнал со влезот во метрото, таваните се доволно високи, ѕидовите малтерисувани. Исто така тој оставил простор доколку некој од соседите изрази желба метрото да биде и до другите домови, тунелот да може да биде продолжен до нив. Тунелот може да издржи тежина од 60 тони. Тешко е да се поверува дека сето ова е направено од еден човек, бидејќи продлабочувањето на тунелот за само 1 метро потребен е еден ден, потоа дополнителни 3 дена за да средат ѕидовите и сводовите. Се што е направено е во согласност со мерките за безбедност. Погледенети ги фотографиите од херојот Leonid Murlyanchik и неговото метро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi