САД: Промотивна акција – ако купиш автомобил ќе добиеш калашников

15 ноември, 20100

Досетлив продавач на автомобили во САД со акција кој ќе купи возило ќе добие калашников. Рекламата вродила со плод бидејќи продажбата му се зголемила благодарејќи на пушката АК-17. “Почнавме во средата 11 ноември, на денот на воените ветерани. За четири дена за три пати ја зголемив продажбата“, кажал Ник Гинета, директор на продажба на “Nations Trucks“ во Стенфорд на Флорида. Тој за секој продаден пик-ап нудел купон за полуавтоматска пушка калашников. Оружјето можело да се подигне во продавница за оружје, која се наоѓала во близина на салонот за возила.“Сакав да привлечам внимание, сакав да се зборува за мене. Тоа е реклама: Сепак не очекував ваков успех“, рекол Гинета, поранешен ветеран и активист за правото за носење оружје, пренесуваат американските медиуми. Човекот за четири дена издал 21 купон за пушка. Планирал да продолжи со промотивната акција, во магацинот имал стотина парчиња од оружјето.

Извор: Нетпрес www.netpress.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi