Си ги купувал сопствените песни со украдени кредитни картички

16 декември, 20100
credit_cards

Ламар Џонсон, 19, од Вулверхемптон, е музичар кој правел песни и ги продавал на онлајн музичките гиганти како што се Амазон и Ајтјунс. Меѓутоа, тој самиот ги правел, но и самиот си ги купувал песните. Со украдени кредитни картички тој вршел симнување на своите песни, со цел да се зголемат тантиемите, кои ги добивал врз основа на авторските права. Моментално тој е во затвор, осуден на пет години затворска казна. На судењата тој го признал стореното дело, признал дека е одговорен за 2000 симнувања, а бил обвинет за над 6000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi