Smack My Bitch Up на Prodigy е најконтроверзна песна на сите времиња

23 ноември, 20100

Хитот Smack My Bitch Up на британскиот електро-панк бенд The Prodigy, објавена во 1997 година, беше именувана за најконтроверзниот песна на сите времиња. Песната е најчесто цитирана во анкетата која беше спроведена во Велика Британија, од страна на музичката организација PRS for Music. На второ место е The Sex Pistols со “God Save The Queen од 1977 година, а по нив следи Relax со Frankie Goes To Hollywood. Во листа од десет најконтроверзниот песни се најде и Eminem со песната Kim, потоа Killing In The Name од Rage Against The Machine, Suicide Solution на Ози Озборн и други. Резултатите се посебно интересни, бидејќи тие покажуваат моќно влијание на музиката врз општеството, рече претседателот на оваа организација Елис Рич. Тој додава дека многу од овие песни станаа култни поради нивните контроверзни конотации и дека влијаеле на социјалните трендови во текот на годините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma