Спасени после 50 дена на море

24 ноември, 20100

Тројца тинејџери се пронајдени во чамец на Пацификот, 50 дена откако беа пријавени за исчезнати кај Токела Островите. Спасувачките служби не успеаа да ги пронајдат на 5 октомври откако беше објавено дека се исчезнати, а се претпоставуваше дека се удавени во водите и исто така им беше извршен погреб. Тројцата тинејџери ги има спасено рибарски брод, кој ги пронашол на отоворено море североисточно од Фиџи. Екишажот на бродот кој ги спасил, изјавил дека се во релативно добра состојба, само со малку изгореници по телото од сонцето. Тинејџерите ќе бидат префрлени на Фиџи, каде ќе се обезбедат иформации и детали за нивното исчезнување и престојот под отворено море.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi