Стаорци- детектори на нагазни мини

8 ноември, 20100

Две месечно бебе- стаорец може да детектира нагазни мини. Овие стаорци се обучувани во Танзанија со цел да се расчисти областа кај рудникот Mozambique. Сега стаорците ги пуштаат на прошетка во таа област заедно со лицата кои ги обучувале и теренот се чисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi