Текстовите од познатите музички хитови на аукција

6 декември, 20100

Секоја година пред божиќните празници се одржуваат разни аукции, каде се продаваат предмети од познатите личности, а парите собрани потоа се даваат во хуманитарни цели. Така и годинава една лондонска аукција на куќата Бонхамс, ќе се продават оригиналните текстови од големите музички хитови. Парите кои ќе се соберат од стиховите на познатите кои се напишани на различна хартија и салфети, ќе се донираат за децата кои боледуваат од рак.
Меѓу познатите текстови и хитови кои се нашле на аукцијата се “Thriller” Rod Temperton, “We Will Rock You” Brian May, “Sweet Dreams” Annie Lennox, “The Road To Hell” Chris Ree, “Andromeda” Paul Weller, “Back To Your Side” Eric Clapton, “Back For Good” Gary Barlow, “Why Don’t We Do It In The Road?” Paul McCartney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi