Во Индија, немажените жени не смеат да користат мобилен

24 ноември, 20100

Во Индија, во селото Ланк строго е забрането користење на мобилни телефони за немажените жени. Забраната е со цел, да не можат да организираат забранети средби, па и бракови. Изминатиот месец има регистрирано 36 пара, кои склучиле забранет брак, а три од девојките се убиени од страна на машките членови на нивното семејство. Во Индија, особено во руралните подрачја строго е забранет брак, на припадници од ист клан. Тоа е строго казнето, а понекогаш казната е смрт, која ја спроведуваат машките членови на семејството на девојката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma