Заради неверство и бил отсечен носот

30 ноември, 20100

Во Пакистан казните за неверство се радикални. Една жена, која била во брак, била фатена од страна на нејзиниот брат дека го изневерува својот сопруг со еден од соседите. Казната ја извршил тој, отсекувајќи и го носот и и ја избричил косата. Таа дала изјава во болница дека била тепана и малтретирана. По три дена откако и биле нанесени повредите била пронајдена во домот во тешка состојба и веднаш ја однеле во болница. За среќа отворените рани не биле инфицирани, и сега жената е во болница и добива третман. Нејзиниот брат изјавил дека тоа што таа го добила го заслужила, и жалел што не ја убил на местото каде ја фатил во неверство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi