10 најчудни хибридни животни

17 август, 20110

Хибридите се животни кои се вештачки создадени преку вкрстување на два различни вида. Иако повеќето вкрстувања се вештачки, некои се дело на самата природа. Научниците ги создаваат хибридите од најразлични причини, како создавање на посупериорни животни и подобра генетика. Хибридите ги имаат карактеристиките и на двата вида кои се вкрстуваат, па резултатите се интересни и чудни. Погледнете ги 10 најчудни хибридни животни на светот.

Црвен папагалест циклид (мешавина помеѓу циклид и рибата црвен ѓавол)

Зеброид (мешавина помеѓу зебра и коњ)

Џо (мешавина помеѓу јак и домашна крава)

Кама (мешавина меѓу камила и лама)

Гризли-поларна мечка (мешавина меѓу гризли и поларна мечка)

Којволк (мешавина помеѓу којот и волк)

Саванска мачка (мешавина помеѓу дивата афричка мачка и обична домашна мачка)

Волппин (мешавина помеѓу кит и делфин)

Пчели убијци (мешавина помеѓу африкански вид на пчели и европски пчели)

Лигер (мешавина помеѓу тигар и лав)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit