10 славни музичари кои имале проблем со слухот

17 август, 20110
10 славни музичари кои имале проблем со слухот

Музиката може да биде возбудлива, смирувачка, агресивна, интересна, инспиративна, но пред се музиката е гласна. Сите ние сме биле уживале на концерти, но по нив ушите ни „зуеле“. Замислете како им е на самите музичари, кои стојат најблиску до гигантските звучници кога пеат или свират за својата публика. Не е ни чудно што многумина од нив имаат проблеми со слухот. Ви ги претставуваме 10-те славни светски музичари за кои се знае дека имале сериозни оштетувања на слухот.

Нил Јанг

http://www.youtube.com/watch?v=tY5x8pF512k&feature=player_embedded

Ози Озборн

Фил Колинс

Џорџ Мартин

http://www.youtube.com/watch?v=iim6s8Ea_bE&feature=player_embedded

Вил.и.јам

Брајан Вилсон

Џеф Бек

Ерик Клептон

Пит Таунсхенд

Лудвиг Ван Бетовен

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi