16 години од Windows 95

25 август, 20110
16 години од Windows 95

Вчера беше денот, кога пред точно шеснаесет години официјално беше претставен Windows 95 оперативниот систем. Тој набрзо стана и најуспешниот систем на Мајкрософт, кому оваа компанија му даваше поддршка се до 31 декември 2001 година.на промоцијата на овој оперативен систем му беше посветено големо внимание.

Според податоците на википедија, за маркетинг кампањата и промоција на овој оперативен систем Мајкрософт наводно потрошил 300 милиони долари.

Токму овој производ по мислење на многумина донесе најголем успех на компанијата, а Мајкрософт се приближо до обичните корисници.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1GWQgb015Lc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi