1939 Lincoln Model K

30 октомври, 20110
0

Во 1930-тите, Линколн беше автомобил избиран од претседателите и великодостојниците. Овој автомобил бил изграден од Форд од Канада за канадската турнеја на кралот Џорџ VI и кралицата Елизабета. V12 мотор бил раскошно назначен со секој можен луксуз додека ентериерот бил во омилена боја на кралицата, сина. За безбедноста, ново сигурносно стакло било инсталирано околу високите позиции на седење, со тоа што патниците можеле комплетно да се видат со покривот спуштен надолу. Служејќи само за една кралска обиколка, автомобилот се чувал во Музејот Хенри Форд се до 1985-та година кога заминал во приватна сопственост. Потоа служел уште два пати како Кралски транспорт – за кралицата и принцот Филип во 1959-та година и подоцна во 1985-та година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi